פרופריל חושי נקבע לאחר אבחון נוירו-התפתחותי-תפקודי. לכל אחד מאיתנו יכול להיות פרופיל חושי שונה. פרופיל חושי, כוונתו להעריך את מצב ויסות הקשב בכל חוש וחוש. ילד יכול להתלונן בעיקר על רגישות לרעש. אך לרוב, בבדיקת הפרופיל החושי נמצא עוד חושים שנמצאים ברגישות-יתר. הנה דוגמא לפרופיל חושי של ילד שעבר אבחון: רגיש שמיעתית, טקטילית, ורייחית. מאוזן טעמית וחזותית. חסר בתחושה הוסטיבולרית והפרופריוצפטיבית.

חשוב לדייק בקביעת הפרופיל החושי 

בגופנו קיימים לעיתים מצב של כוחות מנוגדים. חוש אחד מושך לתנועה, וחוש שני מדכא את הצורך בה. לדוגמא, חסר תחושה בחוש הפרופריוצפטיבי, עם טונוס שרירים נמוך - אלה כוחות מנוגדים. נראה ילד שאמור להיות תנועתי מאוד, כשבפועל הוא נמנע מתנועה, ו"משלם" על זה, בבעיות קשב, ובהתפרצויות זעם. דומגא נוספת היא ניגוד כוחות בחוש המגע - מצד אחד, חסר בתחושה העמוקה של הגוף, ומצד שני, רגישות למגע מרפרף על-פני העור - רגישות טקטילית. 

קשיים חברתיים

באבחון הפרופיל החושי, יתכן מצב שמרבית ערוצי התחושה נמצאים ברגישות-יתר. מצב זה מכביד בצורה בלתי רגילה על חיי האדם. הוא סובל מהצפה של גירויים, ושהיה בחברה מכבידה ממש. יתכנו מצב רוח משתנים, כעס, התפרצויות זעם, כאבי ראש, ובעיקר עייפות. הצורךף בשליטה בסביבה גבוה. מצאתי שמרבית האנשים שסובלים ממגרנה, מאובחנים עם פרופיל חושי כזה.