תחום הוויסות-החושי מתמזג עם בעיות רגשיות, עם לקויות למידה, עם בעיות קשב, ועם בעיות התנהגות. לרוב, עובר זמן, עד שהורה מבין שילדו סובל מבעיות בוויסות-חושי.
קרא עודאהבה וקרבה אחד הם, כפי ששנאה ומרחק אחד הם. אך יש מקרים בהם הילד אוהב מאוד את הוריו, אך נמנע ממגע עימם.
קרא עודהתנסות – מלכלכת (גם מכאיבה), אך בלעדיה הלמידה עלולה להתעכב
קרא עודהוא מחבק אותה חזק. היא בוכה. אנחנו לוקחים אותה, ואומרים לו שהוא מציק. זה עוזר? לא.
קרא עודלאחר שיחת טלפון עם אם שהגיעה לאבחון, אני מתרגשת. זה לא חדש לי שהתרגילים מסייעים לקידום הילד, אך בכל פעם אני מופתעת עד כמה. לאחר עבודה מאומצת של ההורים, כחודש וחצי בלבד הם מצליחים לחולל שינוי בילדם.
קרא עודרגישות לרעש מכבידה על יכולת ההקשבה. היא מבזבזת אנרגיה. ילד מוסיקלי אנין צלילים, מתקשה להכיל הסברים ארוכים, מבקש שנדבר אליו בקצרה, מה שגורם, לא פעם, לכעס ולתחושה שהוא חסר נימוס.
קרא עודאורלי יקרה, הגענו אליך לאבחון עם בננו שלמד בגן-חובה. אני מודה שהיינו סקפטים לחלוטין לגבי יכולת הקידום שלו, כי מידי יום הגיעו תלונות מהגננת, בעיקר על שימוש באלימות: דחיפת ילדים, כאפות – ככה סתם ללא סיבה.
קרא עודהנה חומר למחשבה: בעיות שליפה - כיצד מטפלים? האם באמצעות אימון בשליפת מילים? בעיות קריאה -כיצד מטפלים? האם באמצעות קריאת טקסטים? בעיות רגשיות - כיצד מטפלים? האם האמצעות תרפיסט, או פסיכולוג?
קרא עודילדים בכל מקום בעולם מציירים אובייקטים, כמו, דמות אדם, שמש, עץ, פרח, שמיים אדמה, בית, וכו. קרה לי לא פעם, שבקשתי מילדים לצייר דמות, והם אמרו שהם לא יודעים לצייר, ושהם לא טובים בזה.
קרא עוד"ענין קשירת השרוכים מאוד מתסכל אותו. הוא ממש רוצה לדעת, אך לא מצליח. עברנו לנעלים עם סקוצ'. כמה אפשר להסביר, להדגים, זה סתם מתסכל אותו, אז עזבנו את זה."
קרא עודמרגע שנכנס לאבחון בקש מאמו לנפח בלונים ולשחק במסירות. בנוסף, הצטייד במטוס (שעשה מקיפולי נייר). העדפת המשחק שלו כוונה אותי לכך שזקוק לגריה של תנועה
קרא עודהמערכת הוסטיבולרית נמצאת בתוך האוזן הפנימית, והיא מחוברת לאיבר השמיעה. חשוב לפעילה כי היא מסייעת ליעילות הקשב השמיעתי.
קרא עוד