תפקודים מהווים תשתית ללמידה. הכוונה לכמה תחומים:לתיאום בין שתי המיספרות המוח, לתיאום עין-יד, ולתפקודי ראיה
קרא עודהבחנתי כי יש מיומנויות שילדים מייחסים להן חשיבות רבה, והצלחה בהן- מסייעת מאוד להעלאת דימוי הגוף , וגם לתחושה של בגרות. ילדים אוהבים להרגיש גדולים.
קרא עודיש שיקראו לתופעה דיסלקציה, אך אנחנו, שמטפלים בגישה הנוירו-התפתחותית-תפקודית לא נסתפק במושג הכללי הזה, שכן יש לפחות שלושה סוגי כשלים שגורמים לדיסלקציה.
קרא עודמתקשה ברכישת הקריאה? לא מפנימה את שמות האותיות? מתקשה לחבר בין אות לצליל ? בקשו מהילדה ללכת הליכת שש. כן, כמו התינוקות...גם אם היא בכיתה ג'. יתכן ואינה מתאמת בין יד לרגל נגדית – בו-זמנית. הליכה בהצלבה מסייעת לשתי ההמיספרות לחלוק במידע.
קרא עודגם אם הוא בכיתה ד'? כן. גם אם בוגר יותר? כן. ודאי שכן. הקראת הסיפורים מעשירה את השפה ואת ידע העולם של הילדים.
קרא עודכשילד נמנע מעיסוק גרפו מוטורי, חשוב לבדוק קודם כל את עיניו. כדי להעתיק העין צריכה לנוע בציר - קרוב-רחוק בצורה חופשית ויעילה, ללא מאמץ, ולהיות מתואמת עם חברתה. פעולה זו נקראת כינוס (קרוב) וביזור (רחוק) עיניים.
קרא עודהכוונה לאי-יעילות בתקשרות בין המיספרה ימין, להמיספרה שמאל. התקשורת במוח מתרחשת בכפיס המוח, והיא מתבצעת, בין היתר, באמצעות פעולת הזחילה, וחציית קו-אמצע בגילאים הצעירים.
קרא עודבדרך כלל כשמדברים על דומיננטיות, מתכוונים לידיים-באיזו יד הילדה נוטה להשתמש; באיזו יד היא לוקחת את מברשת השיניים ומצחצחת, באיזו יד מציירת, באיזו יד זורקת כדור. דומינטייות קיימת גם באוזן, גם ברגליים, וגם בעיניים.
קרא עוד"אל תקבלוני כמות שאני..."- ספר מאת פרופ' ראובן פוירשטיין. בגיל שלוש הוריו קבלו את האבחנה -אוטיסט. רגישויות-יתר חושיות מנעו את השתלבותו בגנים השונים - היה צורח, סורט את עצמו - משתגע.
קרא עודפגשתי היום ילדה שסיימה כיתה ב', ההורים מודאגים, כל כך הרבה קשיים לילדה - היא מתקשה לקרוא, מתקשה לכתוב, לא מבינה את הנקרא, יש לה קשיים חברתיים.
קרא עוד